دستکم ۱۱ منطقه جدا در جهان قدیم و جهان جدید به عنوان مرکز تنوع یا مرکز مبدأ شناختهشدهاند.[۸] دانههای وحشی از حدود ۱۰۵٬۰۰۰ سال پیش گردآوری و به عنوان خوراک مصرف گردیدند.[۹] انقلاب کشاورزی[ویرایش]
امکان وکالتی کردن حساب و شرکت در مرحله دوم عرضه خودروهای وارداتی در بانک کشاورزی
۱ پیشینه ۲ گرسنگی پنهان ۳ بهداشت و سلامت کشاورزی تغییر وضعیت زیربخشهای بهداشت و سلامت کشاورزی ۳.۱ کودهای شیمیایی ۳.۲ سموم شیمیایی ۳.۳ آنتیبیوتیکها ۳.۴ پسا برداشت ۴ دامداری و دامپروری ۵ تولید و مصرف ۶ آبیاری و زمینهای زیر کشت ۷ واردات و صادرات ۸ آمارهای دیگر ۹ مانعها و چالشها ۱۰ جستارهای وابسته ۱۱ منابع ۱۲ پیوند به بیرون تغییر وضعیت فهرست محتویات کشاورزی در ایران
یک سوم از مواد غذایی تولیدشده در سطح جهان یا از بین میرود یا هدر داده میشود.[۲] در سال ۲۰۱۹ چین با ۱۰۲۰ میلیارد دلار تولیدات کشاورزی در رتبه اول جهان قرار داشتهاست و ایران با ۴۵ میلیارد دلار (در سال ۲۰۱۸) در رتبه ۱۱ جهان از لحاظ تولیدات کشاورزی قرار دارد.[۳] همچنین در سال ۲۰۲۲ میلادی ایران در رتبه سیزدهم جهان از نظر کشاورزی علمی قرار دارد.[۴]
مدیریت موادمغذی هم شامل منابع مورد استفاده به عنوان مواد مغذی و هم شامل روشهای استفاده از آنها میشود. مواد مغذی مورد نیاز محصولات کشاورزی میتوانند کودهای شیمیایی، کودهای حیوانی، کودهای برگی، کمپوست و مواد معدنی باشند.[۶۰] مواد مغذی گیاهان زراعی همچنین میتواند با استفاده از تکنیکهای فرهنگی مانند تناوب زراعی یا یک دوره آیش مدیریت شود.
برای برداشت محصول، کشاورزان از یک دروگر مکانیکی استفاده میکنند که خوشههای ذرت را میچیند و در سطل میریزند.[۶۴]
محصولاتی که به سطوح بالای مواد مغذی خاک نیاز دارند را میتوان در یک روش پایدارتر زیر کشت برد اگر عملکردهای مشخص مدیریت کود ادامه داشته باشد.
۱ اثرات و هزینهها ۶.۲ مشکلات مربوط به دامها ۶.۳ مسائل مربوط به آب و زمین ۶.۴ آفت کشها ۶.۵ تغییرات اقلیم ۶.۶ پایداری ۷ جستارهای وابسته ۸ منابع ۹ پیوند به بیرون تغییر وضعیت فهرست محتویات کشاورزی
کشاورزی متمرکز یا صنعتی، کشت برای به حداکثر رساندن بهرهوری، با نسبت آیش کم و استفاده زیاد از نهادهها (آب، کود، سموم دفع آفات و اتوماسیون) است. این نوع کشاورزی عمدتاً در کشورهای پیشرفته انجام میشود.
در ایران اکنون میانگین مصرف گوشت هر ایرانی شش کیلوگرم در سال و برای خانوارهای کارگران سه کیلوگرم در سال است که ۶۰ درصد از میانگین جهانی پایینتر و یکچهاردهم میانگین میزان مصرف سرانهٔ گوشت در کشورهای توسعهیافته است.[۱۴][۱۵] در لبنیات نیز مصرف سرانهٔ هر ایرانی ۵۰ تا ۶۰ کیلوگرم در سال است که ۷۰ درصد کمتر از میانگین جهانی است.
وزیر اقتصاد در اولین نشست با فعالان اقتصادی در سال جدید اعلام کرد:شفافیت صورت های مالی ۱۱۲۰ شركت دول...
↑ «دستیابی محققان ایرانی به دانش فنی تولید انبوه نهال پایههای مالینگ - مرتون سیب». ایسنا. ۲۰۰۹-۰۱-۲۷. دریافتشده در ۲۰۱۸-۱۲-۰۹.نگهداری یادکرد:تاریخ و سال (رده)
بانک کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی ایران، تفاهم نامه همکاری امضا کردند
روشی که محصولات کشاورزی فروخته میشوند بایستی در معادلهٔ پایدارپذیری در نظر گرفته شود. غذایی که بهطور منطقهای more info فروخته م شود به انرژی اضافی برای حمل و نقل نیاز ندارد. غذایی که در منطقه دور فروش میرود چه از دست مزرعه دار خریده شود چه از سوپر مارکت موجب یک سری هزینه انرژی متفاوت برای مواد زحمت و حمل و نقل میشود.